Pieces of a Woman, o drama intima

Filmul lui Kornél Mundruczó, avand un centru o femeie care isi pierde copilul, doliul cu alte cuvinte, deruteaza. Despre ce vorbeste acest film difuzat de Netflix cu Vanessa Kirby in rolul principal, actrita vazuta in serialul The Crown?

Pieces of a Woman este al saptelea lung-metraj si primul film in limba engleza a realizatorului de origine maghiara Kornél Mundruczó. Autorul este un obisnuit al festivalului Cannes, festival unde filmele sale (White God, Delta, Johanna) sunt prezente in diferite selectii.

Primul sau film in limba engleza este disponibil de putin timp pe Netflix. Pieces of a Woman urmeaza cotodianul lui Martha si a lui Sean Carson (Vanessa Kirby si Shia LaBeouf), care se pregatesc sa devina parinti. Asteapta cu nerabdare sosirea pe lume a primului lor copil. Insa viata de cuplu este data peste cap in momentul in care Martha, care a decis sa nasca acasa cu ajutorul unei moase, pierde copilul la scurt timp de la nastere. Decide sa o acuze pe moasa care a asistat-o de neglijenta. Martha este nevoita sa treaca prin aceasta perioada de doliu, alaturi de o mama intruziva si un sot din ce in ce mai irascibil. Insa, trebuie, in egala masura sa asiste la procesul intentat moasei, al carei reputatie este acum distrusa.

Pieces of a Woman este portretul bulversant al unei femei care trebuie sa invete sa treaca de una singura peste aceasta tragedie. Exista doua filme in Pieces of a Woman. Lung-metrajul lui Kornél Mundruczó incepe cu o scena care ne tulbura. Intr-o secventa de 23 de minute spectatorul intra in intimitatea cuplului, in ultimele minute de sarcina la domiciliu: Martha are contractii, isi pregateste nasterea la domiciliu si isi suna moasa. Apoi vine drama. Si a doua parte a filmului incepe si evoca doliul prin care trec cei doi parinti si dualitatea se instaleaza.

Pieces of a Woman se transforma incetul cu incetul intr-o drama sociala in care personajul lui Martha, pentru a accepta mai bine aceasta drama trebuie sa se emancipeze: de cuplu, de familie, care niciodata nu l-a acceptat pe sotul sau, de absolut tot ce o inconjoara.