Rezultate bacalaureat de toamna – cand se afiseaza?

Cand se afiseaza rezultatele pentru bacalaureatul de toamna? Elevii au incheiat luni, 21 august, probele scrise la examenul de Bacalaureat din editia de toamna 2023 si asteapta cu emotie si nerabdare afisarea rezultatelor.

Afisarea rezultatelor la probele scrise se face in ziua de vineri, 25 august, pana la ora 12.00. Imediat dupa afisarea rezultatelor pe www.edu.ro, candidatii au la dispozitie 6 ore pentru depunerea contestatiilor in intervalul orar 12.00-18.00.

Ce a transmis vineri edu.ro?

Primele rezultate urmeaza sa fie afisate vineri, 25 august, pana la ora 12.00, pe site-ul bacalaureat.edu.ro si in centrele de examen, in format anonimizat, cu coduri, conform prevederilor in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor GDPR). Contestatiile se vor depune in aceeasi zi, pana la ora 18.00, atat in format standard cat si in format electronic.

Astfel, candidatii vor completa, semna si depune/transmite electronic o declaratie tip in care se mentioneaza faptul ca au luat la cunostinta faptul ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei este finala si poate, dupa caz, modifica nota initiala prin crestere sau prin descrestere.

Rezultate bacalaureat toamna 2023 – care este media minima de promovare?

Nota minima de promovare, pentru fiecare proba este de 5 iar media finala necesara pentru a promova examenul de bacalaureat este cel putin 6. Proba la alegere a profilului si a specializarii- proba E.d) – din cadrul examenului national de bacalaureat (sesiunea august 2023) s-a desfasurat vineri, 18 august, cu participarea a unui numar de 18.554 de candidati (dintr-un total de 22.239 de candidati inscrisi- toate promotiile).

Vezi si:  Peioada de inscriere la Bacalaureat 2023 a fost prelungita

Nu s-au  prezentat la aceasta sesiune de toamna 3.665 de candidati, iar 20 de candidati au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda. Subiectele si baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe  site-ul de profil, conform procedurii.

Sursa: https://www.stirilekanald.ro/rezultate-bac-2023-toamna-la-ce-ora-se-publica-notele-pentru-sesiunea-din-august-septembrie-2023-20342105

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *