Sfaturi utile pentru a cumpara o masina de spalat rufe

achizitie-masina-de-spalat-rufeMagazinele de electrocasnice ne ofera o gama foarte variata de masini de spalat rufe, cu diferite functii, dimensiuni si de la o varietate de producatori, lucru ce ne complica destul de mult alegerea masinii potrivite de spalat rufe.

Inainte de a cumpara o astfel de masina trebuie sa ne gandim la nevoile noastre. Bineinteles ca principalul scop este sa spele rufele, insa functionalitatile si multe alte specificatii difera de la produs la produs. Mai jos voi lista o serie de factori esentiali pentru a lua decizia potrivita, sugerandu-va totodata articole interesante, care merita citite si care ne ajuta sa cumparam cea mai buna masina de spalat rufe adaptata nevoilor noastre.

Capacitatea de spalare. Cuvele difera, avand capacitati de la 5kg la 10 kg. Cu cat e cuva mai mare, cu atat este si masina mai scumpa in general. Doar ca daca noi suntem un cuplu de 2 persoane, fara copii sau rude care sa stea la noi, atunci nu are rost sa alegem masini de spalat cu capacitate prea mare, fiindca daca punem putine rufe in cuva, atunci facem risipa de curent si apa, iar daca asteptam pana adunam 10kg de haine..s-ar putea ca asteptarea sa fie prea lunga si sa ramanem fara haine de purtat.

Tipul masinii de spalat. Sunt masini cu incarcare frontala si masini cu incarcare verticala, adica pe deasupra. Cele frontale sunt cele mai cunoscute. Cele cu incarcare verticala sunt folosite in special de cei care au un spatiu mai limitat pe latime. Se incadreaza bine pe un hol mic langa un dulap.

Numarul de rotatii pe minut. Cu cat masina de spalat are mai multe rotatii pe minut, cu atat hainele ies mai uscate si uneori mai curate. Doar ca acesta este doar un criteriu, nu un factor decisiv.

Tehnologia de care beneficiaza masina ne face hainele sa iasa mai curate. Cu cat masina este mai dotata tehnologic cu atat este mai scumpa.

Numarul si tipul programelor. Cu cat mai multe programe, cu atat mai bine. Hainele sunt realizate din materiale diferite, bumbac, poliester, puf etc. Avand un program de spalare pentru fiecare tip de imbracaminte in parte, atunci avem garantia ca hainele nu se vor deteriora.

Masina de spalat rufe este un lucru de baza intr-o locuinta, asadar alegerea acesteia trebuie sa fie facuta cu grija si cu inspiratie, astfel incat sa ne folosim cu succes de ea macar 10 ani de zile.