Tendințe design birouri în 2024 pe care merită să le afli

Odată cu intrarea în 2024, a venit momentul să afli care sunt cele mai noi abordari în materie de design pentru birouri. Interesant este faptul că trendurile actuale se bazează din ce în ce mai mult pe confortul salariaților, având în vedere faptul că tot mai multe persoane lucrează chiar și de acasă. Programul de lucru de tip hibrid le permite acestora să își desfășoare activitatea atât de la domiciliu, cât și de la sediul companiei, după caz. Descoperă care sunt inovațiile anului în materie de design birouri și transformă-ți spațiul de lucru într-unul cât mai interesant!

Flexibilitate în mediile de lucru

Ceea ce este bine de știut este faptul că tot mai multe persoane preferă să își desfășoare activitatea în regim hibrid. Practic, obișnuiesc să lucreze câteva zile de la sediul companiei, iar restul orelor de program lucrează de acasă. La momentul actual, designerii pun accent pe crearea unor spații de lucru care să faciliteze interacțiunea dintre colegii aflați la birou și cei ce lucrează remote, aspect esențial pentru bunul demers al oricarei companii. Sălile de lucru sunt echipate cu dispozitive de ultimă generație, iar zonele de brainstorming sunt componente esențiale din aceste medii profesionale. Treptat, marile întreprinderi încep să reevalueze designul birourilor, tocmai pentru a-l adapta cerințelor societății ce se afla într-o continuă schimbare. Designul interior devine din ce în ce mai flexibil, iar birourile modulare sunt adaptate în funcție de activitățile desfășurate la nivelul firmelor.

Eficiența energetică și sustenabilitatea spațiilor profesionale

Interesant este faptul că birourile moderne sunt proiectate pentru a fi eficiente și din punct de vedere energetic. Marile companii își doresc să contribuie la reducerea impactului poluării asupra mediului înconjurător și creează spații de lucru prevazute cu sisteme inteligente de iluminat și control al climatizării. Aceste practici nu doar că diminuează costurile operaționale, însă se dovedesc a fi eficiente și în reducerea amprentei de carbon. De asemenea, materialele folosite în procesul de decorare a birourilor sunt selectate cu atenție pentru a minimiza astfel impactul asupra mediului. Fie că alegi piese de mobilier din lemn provenite din surse sustenabile sau pardoseli fabricate din materiale reciclabile, vei promova utilizarea responsabilă a resurselor și vei contribui la reducerea deșeurilor. Fiecare pas mic este esențial în acest sens, iar schimbarea începe întotdeauna cu tine!

Vezi si:  De ce florile de nunta sunt atat de scumpe? Un specialist ne raspunde la aceasta intrebare

Confortul, o prioritate pentru angajați și în 2024

Obișnuiești să petreci destul de mult timp la job și îți dorești să ai parte de confort pe durata orelor de muncă? Ei bine, recomandarea specialiștilor este să îți îndrepți atenția către piese de mobilier care să îți asigure o stare de bine și care să te ajute să uiți de durerile de spate cauzate de petrecerea timpului într-o singură poziție. Ideal ar fi să optezi pentru un scaun de birou sau un fotoliu directorial cât mai comod și să spui adio durerilor apărute la nivelul coloanei vertebrale. Știai că există chiar și fotolii directoriale cu 5 funcții de masaj? Ori de câte ori resimți tensiunea musculară, vei avea parte de confortul mult dorit și vei beneficia de diferite tehnici de masaj (tapping, rolling, pulsate, knedding sau auto). Scaunele de birou sunt proiectate să reziste o perioada îndelungată de timp, grație componentelor cu structură metalică. La exterior sunt tapițate cu piele ecologică, stofă de calitate superioară sau mesh, iar toate aceste materiale nu doar că au o textură moale și comodă, însă asigură și ventilația spatelui și previn totodată supraîncălzirea. Fie că îți dorești un scaun cu un design modern cu piele ecologică sau optezi pentru o variantă clasică prevazută cu tapițerie din stofă, te vei putea bucura de o piesă de mobilier pe cât de practică, pe atât de interesantă din punct de vedere estetic. Suportul fiabil pentru roți va facilita deplasarea, oferindu-ți posibilitatea de a întoarce scaunul chiar și la 360 de grade.

Așadar, tendințele în designul birourilor reflectă o schimbare semnificativă în anul 2024. Flexibilitatea, sustenabilitatea și preocuparea pentru bunăstarea angajaților, toate acestea sunt elemente cheie ce definesc noile direcții din domeniul office-decor. Ambientul din birouri nu reprezintă doar o parte integrantă a strategiei organizaționale, ci și angajamentul față de personalul ce își desfășoară activitatea în cadrul unei firme.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *