The Abandoned: un thriller taiwanez intunecat si convingator

Netflix incheie anul 2023 cu lansarea filmului The Abandoned, un thriller taiwanez clasic si intunecat.

Synopsis: Dupa descoperirea unui cadavru neidentificat intr-un rau, o politista deprimata investigheaza o serie de crime macabre, pericolul apropiindu-se rapid.

Dupa comedia traznita Miss Shampoo, Netflix adauga un nou film taiwanez in catalogul sau pe 31 decembrie. Este o schimbare radicala de atmosfera, cu un frumos thriller intunecat. Totul incepe in ajunul Anului Nou, cand o politista pe cale sa se sinucida descopera cadavrul unei femei mutilate. Aceasta descoperire macabra o conduce curand pe detectiv pe urmele unui criminal in serie.

Co-scris si regizat de Ying-Ting Tseng, „The Abandoned” imbina cu abilitate realitatea sociala a muncitorilor ilegali cu cea a unui thriller negru cu un criminal in serie. Toate victimele sunt straini fara acte, iar unul dintre personajele principale se afla impartit intre activitatea sa ilegala si dorinta de a ajuta politia sa gaseasca vinovatul. Dar principala atractie a filmului este, fara indoiala, personajul principal, inspectorul Wu Jie. Ne atasam rapid de aceasta femeie, devastata de sinuciderea sotului ei, a carei poveste este dezvaluita in mod marunt pe masura ce filmul avanseaza. Si, impotriva tuturor sanselor, descoperirea cadavrelor ii va da dorinta de a trai din nou.

In afara de cateva inconsecvente (in special in ceea ce priveste realizarile exagerate ale criminalului), nu prea sunt multe de criticat in acest thriller taiwanez. Frumos fotografiat, filmul isi desfasoara povestea intr-o atmosfera sumbra, fara violenta aparenta. Fanii genului nu vor avea probleme in a gasi ceva care sa le placa in acest film, care a fost nominalizat la sase premii Golden Horse.

The Abandoned o prezinta pe actrita Janine Chang, cunoscuta si sub numele de Ning Chang, care a aparut deja pe Netflix in filmele The Soul si Little Big Women.  Partenerul ei este Ethan Juan, care a devenit celebru pentru drama Fated To Love You si a fost recent eroul dramei Cupid’s Kitchen.  Ei impart afisul cu Chloe Xiang, care a jucat in filmul Eye Of The Storm; Hsueh Shih-ling, vazuta in Une Femme En Eclats; si Fu Meng-Po, vazuta in filmul I Missed You.

Sursa: https://www.cinereflex.com/category/film/

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *