Un laptop pentru oricine – laptopurile second hand

Computerele personale sau varianta lor portabila, laptopurile, devin din ce in ce mai mult o necesitate. Pe an ce trece numarul utilizatorilor se dubleaza iar cunostintele de PC devin o necesitate pentru angajare si incet incet, chiar pentru viata de zi cu zi. Platitul facturilor, rezervari la restaurant ori la film, tinutul legaturii cu familia si prietenii aflati departe, chiar si cumparaturile, toate acestea se fac online in ziua de astazi. Din acest motiv laptopul devine o necesitate, insa nu oricine isi poate permite cele mai noi modele sau tehnologia de ultima ora, in ajutorul acestora venind piata second-hand.

In realitate, cand vine vorba de computere si laptopuri, modele second-hand gasite in magazine speciale sau pe internet sunt in general sisteme folosite pentru perioade scurte si returnate de proprietari din cele mai banale motive. Aceste sisteme sunt reconditionate si apoi repuse la vanzare. Desi acestea sunt adesea noi sau ca si noi, legea obliga comerciantii sa le vanda drept sisteme reconditionate sau second hand, aplicand astfel discounturi considerabile la pretul normal si astfel aducand pe piata laptopuri multimedia sau business la preturi pe care si le poate permite oricine. Sisteme reconditionate vandute cu reducere sunt disponibile de la oricare dintre marile companii precum Dell, HP, Apple si Compaq, iar site-urile sau magazinele care le ofera spre vanzare au datoria de a afisa informatii complete, ce a fost stricat daca este cazul, ce trebuie inca reparat, etc.

Pe langa internet unde se pot gasi usor astfel de oferte cu laptopuri second hand pot fi gasite si in magazinele de outlet, unde cumparatorii pot testa singuri performantele sistemului ales.

Vezi si:  Importanta testelor DRPCIV in obtinerea permisului auto

Urmatoarele informatii intra in decizia companiilor de a oferi sisteme noi sau aproape noi spre vanzare:

  • Anul fabricatiei
  • Numarul si natura reparatiilor necesare
  • Numarul de defecte

Pentru cumparatorii care doresc sa achizitioneze un laptop second hand, toate aceste detalii sunt extrem de importante. Spre deosebire de achizitionarea unui laptop nou, unde singurele griji sunt pretul si configuratia, la achizitionarea unui sistem reconditionat trebuiesc luate in calcul mai multe variabile:

1. Cumparatorul trebuie sa se asigura ca primeste o lista cu toate defectiunile ce au fost rezolvate si reparatiile care au fost facute, daca lista este prea lunga se poate cere o reducere mai mare sau se poate cauta un produs cu mai putine probleme in istoric.

2. Garantia la astfel de produse este chiar mai importanta decat la cele noi, cumparatorul trebuie sa se asigure ca detaliile in ceea ce priveste garantia sunt cat se poate de clare.

3. Orice defect, inclusiv o zgarietura pe carcasa laptopului poate aduce cu sine o reducere de pret, de aceea inainte de cumparare, clientii care cauta sa faca o investitie cat mai buna ar trebui sa inspecteze atent laptopul pe care urmeaza sa il achizitioneze, iar daca sunt descoperite probleme care nu sunt pe lista, se poate negocia o noua reducere.

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *