Windows 11: noutati, data lansarii, tot ce trebuie sa stii

Deja este o certitudine: Windows 11 are menirea de a inlocui Windows 10. Cu aceasta ocazie, Microsoft va organiza o conferinta care se anunta a fi una epica pe data de 24 iunie. O versiune de Windows 11 s-a scurs deja pe Internet. Ocazia perfecta de a vorbi despre toate noutatile aduse de Windows 11.

Windows 11 este numele oferit de Microsoft noului sau sistem de exploatare. Cand va fi lansat Windows 11? Va disparea Windows 10? Si, mai ales, noul OS va fi gratuit ca si predecesorul sau pentru cei/cele care posedau deja o licenta a vechii versiuni? Va raspundem la aceste intrebari chiar acum.

Ce aduce nou Windows 11?

Conform actualului presedinte Microsoft, Satya Nadella, viitoarea conferinta in onoarea Windows se anunta a fi un eveniment maret, epic. Microsoft nu a anuntat o data oficiala pentru lansarea sa insa dat fiind faptul ca o versiune s-a scurs deja pe Internet ne putem face o idee cu privire la noutatile propuse.

Un nou meniu Start

Chiar daca Windoows 11 seamana la design cu Windows 10 exista totusi cateva schimbari mari. Incepem cu meniul Start care nu mai este situat in extremitatea stanga ci in centru. Si bara de activitati are parte de un look nou aceasta putand fi personalizata complet. Campul de cautare a disparut si a lasat locul unei pictograme (lupa).

Cand va fi lansat Windows 11?

Editia definitiva va fi lansata anul acesta, este o certitudine. Actuala versiune care s-a scurs pare cea finala. Vom afla cu siguranta mai multe in cadrul conferintei de pe data de 24 iunie.

Va disparea Windows 10?

Daca este sa ne luam dupa politica obisnuita Microsoft, Windows nu va disparea prea curand. Windows XP spre exemplu a mai fost mentinut inca 13 ani in timp ce Windows 7 a durat 11 ani. O licenta Windows 10 costa intre 145-259 de euro, in functie de versiune ceea ce inseamna ca si Windows 11 va avea un pret similar.