Gmail: cum sa blochezi o adresa de e-mail

In Gmail, puteti bloca in mod special o adresa de e-mail, astfel incat sa nu mai primiti niciun mesaj de la aceasta cu doar cateva clicuri.

Atunci cand primiti sute de mesaje pe zi in casuta de e-mail Gmail, este posibil ca cateva e-mailuri nelegitime sa se strecoare printre ele. Aceste mesaje pot fi de diferite tipuri: corespondenta nedorita sau publicitate nesolicitata de la o anumita adresa, corespondenta care contine tentative de inselaciune, phishing sau alte tipuri de frauda, continut nepotrivit, ofensator sau nedorit.

In astfel de cazuri, blocarea unei adrese devine necesara pentru a evita orice problema. Acest lucru se intampla mai ales atunci cand adresa dvs. este considerata vulnerabila de site-uri precum Have I Been Pwned? sau de instrumentele de detectare a breselor utilizate de anumite VPN-uri.

Exista insa si alte motive pentru care ar putea fi necesara blocarea unei adrese de e-mail. Este posibil sa doriti sa puneti capat comunicarii cu o persoana sau o organizatie. In general, unele persoane doresc sa isi protejeze intimitatea de solicitari nedorite sau sa reduca numarul de distrageri care ar putea interfera cu productivitatea.

In acest scop, Gmail a integrat o functie care va permite sa blocati o adresa de e-mail in doar cateva clicuri, fie dintr-un browser, fie din aplicatia mobila Gmail.

Cum pot bloca o adresa de e-mail in Gmail?

In browser:

Conectati-va la contul dumneavoastra Gmail folosind un browser web.

Deschideti un e-mail de la adresa pe care doriti sa o blocati.

In antetul e-mailului, cautati cele trei puncte verticale (⋮). Faceti clic pe ele pentru a deschide un meniu derulant.

In meniu faceti clic pe optiunea Block (Blocare) *******. apoi confirmati blocarea.

Va aparea o fereastra pop-up pentru a confirma ca doriti sa blocati expeditorul. Faceti clic pe Block (Blocare) pentru a confirma blocarea.

Pentru a debloca un utilizator, faceti din nou clic pe cele trei puncte verticale, apoi faceti clic pe Unblock ******* si confirmati facand clic pe Unblock (deblocare).

Pe o aplicatie mobila

Deschideti aplicatia Gmail si conectati-va la adresa dorita

Deschideti un e-mail de la adresa pe care doriti sa o blocati.

In antetul e-mailului, cautati pictograma in forma de trei puncte verticale (⋮). Selectati-o pentru a deschide un meniu derulant.

In meniul derulant, faceti clic pe Block *******. Confirmati blocarea.

 

 

Sursa: https://www.frandroid.com/marques/google/1775073_gmail-comment-bloquer-une-adresse-mail

 

Category:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *